Bereidingswijze
Kook de tortellini beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Laat de tortellini goed uitlekken in een vergiet.
Maak de paddenstoelen (eekhoortjesbrood) schoon en snij deze in dunne plakken.
Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de paddenstoelen op middelhoge wamtebron aan beide zijden bruin.
Bak de reepjes Parmaham en de knoflook al omscheppend een paar minuten mee.
Kruid de paddenstoelen met peper en zout en strooi er wat oregano overheen.
Voeg de goed uitgelekte tortellini toe en schep alles goed om. Voeg de roomboter toe.
Zet de warmtebron even hoog en zorg dat alles goed wam wordt.
(Maak op smaak met een paar druppels tabasco)
Strooi er vlak voor het opdienen wat geraspte Parmezaanse kaas over.
Laat de tortellini goed uitlekken in een vergiet.
Maak de paddenstoelen (eekhoortjesbrood) schoon en snij deze in dunne plakken.
Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de paddenstoelen op middelhoge wamtebron aan beide zijden bruin.
Bak de reepjes Parmaham en de knoflook al omscheppend een paar minuten mee.
Kruid de paddenstoelen met peper en zout en strooi er wat oregano overheen.
Voeg de goed uitgelekte tortellini toe en schep alles goed om. Voeg de roomboter toe.
Zet de warmtebron even hoog en zorg dat alles goed wam wordt.
(Maak op smaak met een paar druppels tabasco)
Strooi er vlak voor het opdienen wat geraspte Parmezaanse kaas over.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een heel eenvoudig gerecht. Weinig ingrediënten en erg lekker.
In plaats van eekhoorntjesbrood kun je natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken, bijvoorbeeld cantharellen, oesterzwammen of gemengde paddenstoelen.
Ik heb in dit gerecht dunne flinters Parmaham gebruikt. Serranoham kan ook.
De tortellini heb ik niet zelf gemaakt, maar kwam uit het koelvak van de supermarkt (AH).
Kies de tortellini met de vulling die jou het lekkerste lijkt. Ik had een vulling met ham en ricotta.
Hier in Duitsland wordt eekhoortjesbrood verkocht onder de naam "Kräuterseitlinge".
In plaats van eekhoorntjesbrood kun je natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken, bijvoorbeeld cantharellen, oesterzwammen of gemengde paddenstoelen.
Ik heb in dit gerecht dunne flinters Parmaham gebruikt. Serranoham kan ook.
De tortellini heb ik niet zelf gemaakt, maar kwam uit het koelvak van de supermarkt (AH).
Kies de tortellini met de vulling die jou het lekkerste lijkt. Ik had een vulling met ham en ricotta.
Hier in Duitsland wordt eekhoortjesbrood verkocht onder de naam "Kräuterseitlinge".
Ingrediënten
1 pakje tortellini met vuling naar eigen smaak
150 gram eekhoortjesbrood of andere paddenstoelen
2 teentjes knoflook
zout, peper
1 eetlepel goede olijfolie
20 gram roomboter
1/2 eetlepel gedroogde oregano
75 gram Parmaham in dunne reepjes gesneden
paar druppel tabasco (optioneel)
geraspte Parmeaanse kaas
150 gram eekhoortjesbrood of andere paddenstoelen
2 teentjes knoflook
zout, peper
1 eetlepel goede olijfolie
20 gram roomboter
1/2 eetlepel gedroogde oregano
75 gram Parmaham in dunne reepjes gesneden
paar druppel tabasco (optioneel)
geraspte Parmeaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
pan voor de tortellini
vergiet
pan voor de tortellini
vergiet
Leuke tips
Ook lekker met basilicum.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1472837
Homepage ID
886977
Teller
394
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid