Gehaktrolletjes in rauwe ham met een romige champignonsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 08/01/2019 - 17:04
Bereidingswijze
Meng het gehakt met peper, zout, nootmuskaat, oregano, scheutje melk, paneermeel en gesnipperde sjalot.
Vorm hiervan niet al te grote en dikke rolletjes.
Wikkel om elk gehaktrolletje een (half) plakje rauwe ham of ontbijtspek.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de gehaktrolletjes hierin op een niet te hoge warmtebron om en om bruin en gaar (plm. 15 tot 20 minuten afhankelijk van de grootte).
Haal het gehakt uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de plakjes champignons en de sjalotsnippers.
Roer de room erdoor en breng aan de kook.
Maak de saus op smaak met peper, zout, paprikapoeder en een paar druppels citroensap.

Afbeelding
Gehaktrolletjes in rauwe ham met een romige champignonsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Weer eens iets anders dan een gewone gehaktbal.
Lekker gekruid gehakt, gerold in een plakje rauwe ham, gebraden.
Opgediend met een lekkere romige champignonsaus.
Ingrediƫnten
Voor het gehakt:
350 gram rundergehakt
peper, zout
mespunt nootmuskaat
1 theelepel oregano
1 sjalotje gesnipperd
scheutje melk
1 eetlepel paneermeel
rauwe ham of ontbijtspek
2 eetlepels zonnebloemolie
Champignonsaus:
150 gram champignons
1 sjalotje, gesnipperd
peper, zout
1 theelepel paprikapoeer
paar druppels citroensap
200 ml kookroom of room culinair


Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
Leuke tips
Lekker met gekookte en gebakken aardappelen en bij veel soorten groenten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1472707
Homepage ID
886977
Teller
175
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid