Bereidingswijze
Kook de eieren hard.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
Laat de sperziebonen goed uitlekken in een vergiet.
Maak de dressing van de ingrediƫnten genoemd onder "dressing".
Snij de schoongemaakt lenteuitjes in fijne ringetjes en meng dit door de dressing.
Vermeng de nog warme uitgelekte sperziebonen met de dressing.
Snij de halve paprika in kleine stukjes.
Hak de eieren in kleine stukjes.
Meng de paprika en de gehakte eieren vlak voor het opdienen door de sperziebonensalade.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
Laat de sperziebonen goed uitlekken in een vergiet.
Maak de dressing van de ingrediƫnten genoemd onder "dressing".
Snij de schoongemaakt lenteuitjes in fijne ringetjes en meng dit door de dressing.
Vermeng de nog warme uitgelekte sperziebonen met de dressing.
Snij de halve paprika in kleine stukjes.
Hak de eieren in kleine stukjes.
Meng de paprika en de gehakte eieren vlak voor het opdienen door de sperziebonensalade.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Augustus is de maand van de sperziebonen. Ze zijn dan het lekkerste.
Warme dagen vragen om een lekkere frisse salade.
De sperziebonen worden even tot beetgaar voorgekookt.
Deze sperziebonensalade met hardgekookt ei, kleine stukjes paprika len lenteuitjes smaakt heerlijk.
Voor de liefhebber: uitgebakken spekreepjes smaken er ook heerlijk in.
Warme dagen vragen om een lekkere frisse salade.
De sperziebonen worden even tot beetgaar voorgekookt.
Deze sperziebonensalade met hardgekookt ei, kleine stukjes paprika len lenteuitjes smaakt heerlijk.
Voor de liefhebber: uitgebakken spekreepjes smaken er ook heerlijk in.
Ingrediƫnten
300 gram sperziebonen
2 hardgekookte eieren
1/2 rode puntpaprika
zout, peper
dressing:
1 eetlepel witte balsamicoazijn
1 theelepel mosterd
3 eetlepels zonnebloemolie
3 lenteuitjes
1 afgestreken eetlepel vloeibare honing of wat suiker naar smaak
2 hardgekookte eieren
1/2 rode puntpaprika
zout, peper
dressing:
1 eetlepel witte balsamicoazijn
1 theelepel mosterd
3 eetlepels zonnebloemolie
3 lenteuitjes
1 afgestreken eetlepel vloeibare honing of wat suiker naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal
pan voor de sperziebonen
vergiet
pan voor de sperziebonen
vergiet
Leuke tips
Meng voor de liefhebben wat uitgebakken spekjes door de salade.
Gehakte peterselie is ook lekker erdoor.
Lekker met gebakken aardappelen.
Gehakte peterselie is ook lekker erdoor.
Lekker met gebakken aardappelen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1472691
Homepage ID
886977
Teller
212
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid