Tomatensalade met rode ui en kappertjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/31/2019 - 18:01
Bereidingswijze
Klop de dressing met de ingrediƫnten genoemd onder "dressing".
Pel de uien. Snij de uien in halve ringen of kleiner naar smaak.
Meng de uien door de dressing en laat dit minimaal een uur intrekken. (De uien worden dan wat zachter en de smaak veel lekkerder.)
Snij de tomaten in vieren (grote tomaten in acht stukjes).
Laat de kappertjes goed uitlekken.

Meng de tomaten en de kappertjes door de uiendressing.


Afbeelding
Tomatensalade met rode ui en kappertjes
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Toen ik die lekkere gele tomaten zag in de supermarkt was ik verkocht en de tomaten ook.
De rode uien heb ik eerst een uurtje zacht laten worden in de dressing.
Daarna de tomaten (het mogen natuurlijk ook rode tomaten zijn) en de kappertjes erdoor gemengd.
Resultaat: een zalige tomatensalade.
Lekker bij de lunch of bij een Italiaanse maaltijd.
Ingrediƫnten
500 gram kleine tomaten (geen kerstomaatjes, maar iets groter)
2 eetlepels kappertjes
2 rode uien (niet al te groot)
Dressing:
1 eetlepel witte balsamicoazijn
3 eetlepels hele goede olijfolie
peper, zout
1 eetlepel vloeibare honing
1/2 eetlepel gedroogde oregano
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal voor de salade
kommetje voor de dressing
Leuke tips
Lekker bij de lunch of als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1472687
Homepage ID
886977
Teller
709
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid