Bereidingswijze
Maak de kersen schoon met koud water en dep ze af. Prik rondom enkele gaatjes met een cocktailprikker en leg ze in een schaal. Voeg de wodka toe totdat de kersen geheel ondergedompeld zijn en laat ze 24 uur intrekken. Breek de chocolade in stykjes en verwarm de chocolade au bain marie (pannetje in pan met haast kokend water) zodat de chocolade vloeibaar wordt. Maak hoopjes van de cacao op het bakpapier. Dep de kersen haal ze door de chocolade. Zorg ervoor dat de kers aan alle kanten goed is bedekt. leg de kers op een hoopje van de cacao en laat ze afkoelen. Verder afkoelen in de koelkast en dan de overbodige cacoa eraf borstelen met een kwast.
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Je kan ze kopen bij de supermarkt of een speciaal zaak, maar de echte kersenbonbon heeft de pit er nog in en het steeltje eraan.. waar vind je ze nog? Aan het steeltje in je mond en dan genieten van de combinatie van smaken. Het pitje maar beter niet doorslikken.
Ingrediƫnten
700 ml wodka, 1 kg kersen (rijp), 2 plakken pure chocolade minimaal 70%, Cacao
Hulpmiddelen & keukengerei
Au bain marie, cocktailprikker bakpapier keukenkwast
Leuke tips
In plaats van cacao kan je ook gemalen noten, kokos, hagelslag gebruiken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1472411
Homepage ID
2359565
Teller
27
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid