Heldere bloemkoolsoep met 3 soorten selderij

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/17/2019 - 11:43
Bereidingswijze
- Zet de schenkel op met ongeveer 2 liter water en de peperkorrels, laurier, foelie en de tijm.
- Laat het ongeveer 3 uur zachtjes trekken op een klein pitje. Haal eventueel het ontstane schuim weg met een schuimspaan.
- Haal het vlees en de kruiden uit de pan en doe de alle gesneden selderij erin en laat het zachtjes koken.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg deze toe en laat het nog ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
- Haal het vlees van het bot, snij het in kleine stukjes en doe het terug in de pan en voeg de soepblokken toe.
- Optioneel: Voeg hier eventueel de vermicelli toe.
- Controleer wanneer alles de gewenst garing heeft en serveer de soep.
Afbeelding
Heldere bloemkoolsoep met 3 soorten selderij
Heldere bloemkoolsoep met 3 soorten selderij
Heldere bloemkoolsoep met 3 soorten selderij
Heldere bloemkoolsoep met 3 soorten selderij
Heldere bloemkoolsoep met 3 soorten selderij
Heldere bloemkoolsoep met 3 soorten selderij
Heldere bloemkoolsoep met 3 soorten selderij
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Selderij is (bijna) altijd een vast onderdeel in mijn zelfgemaakte soepen. Ik vind persoonlijk dat mijn soep daar veel lekkerder van wordt. Dit keer heb ik zelfs alledrie de verschillende soorten selderij in mijn heldere bloemkoolsoep verwerkt. En naar het resultaat mag je raden ;) :) 

Natuurlijk is door de zelfgetrokken bouillon de soep ook veel lekkerder dan dat je alleen een blokje gebruikt, bovendien heb je meteen wat lekker vlees in de soep. Neem bij voorkeur een schenkel want dan heb je bot en vlees en dat komt de smaak alleen maar ten goede.
Ingrediënten
- 1 flinke runderschenkel
- 2 laurierblaadjes
- 15 zwarte peperkorrels
- 2 stukjes foelie
- enkele takjes tijm
- 1 bloemkool
- ¼ knolselderij
- 2 st bleekselderij
- 1 bosje bladselderij
- 4 runderbouillonblokken
- optioneel: beetje vermicelli
Hulpmiddelen & keukengerei
grote soeppan
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1472403
Homepage ID
2066044
Teller
2359
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid