Indische saté

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 07/12/2019 - 10:17
Bereidingswijze
1. Snijd de knoflook en ui in grove stukjes en meng in een kommetje samen met 4 el ketjap, 1 tl ketoembar, 1 tl djahé, 1/2 tl djintan (komijnzaad), 1 tl laos, sap van een halve citroen, 1 tl gula djawa (of 1 tl suiker) en 1 tl sambal. Meng goed door elkaar zodat een mooie marinade ontstaat.

2. Meng de blokjes kipfilet en hamlap door de marinade. Zet nu minimaal 1 uur in de koelkast zodat alles goed kan intrekken. Leg ondertussen de satéprikkers in koud water.

3. Na het intrekken verwijder je de grove stukjes ui en knoflook. Rijg aan elk stokje om en om een stukje kipfilet en een stukje hamlap. Ongeveer 4 à 5 stukjes per stokje.

4. Het allerlekkerst is het om de stokjes te roosteren op de barbecue of grill. Maar het gaat ook prima in de (grill)oven. Het vlees is na ca. 10 minuten gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevonden op de familierecepten van nu.nl
Ingrediënten
350 gr hamlappen
350 gr kipfilet
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl ketoembar (korianderzaad)
1 tl djahé (gember)
1 tl laos
1/2 tl djintan (komijnzaad)
1 tl gula djawa of 1 tl (bruine) suiker
1 tl sambal
4 el ketjap manis
Sap van een halve citroen of limoen
Hulpmiddelen & keukengerei
Grill, BBQ
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1472295
Homepage ID
2059570
Teller
95
Bron
https://www.nu.nl/eten-en-drinken/5936319/het-familierecept-de-perfecte-indische-sate-voor-op-de-barbecue.html
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pablo747
Gelegenheid