Bereidingswijze
Klop de eieren, pannenkoekenmix, chocolademelk, baking soda en kaneel tot een glad beslag met de hand of met een mixer als je die hebt. De baking soda zorgt ervoor dat de pannenkoeken lekker luchtig en fluffy worden! Het beslag kan gebakken worden zoals men normale pannenkoeken bakt. Een ieder heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur over hoe de pannenkoeken gebakken horen te worden, dus hier is ruimte voor een eigen creatieve invulling. Hoewel pannenkoeken bakken vaak veel werk is, is het belangrijk dat je dit ziet als een leuk en gezellig obstakel onderweg naar genot.
Als alle pannenkoeken klaar zijn kan je aan de slag gaan met het versieren van deze wonderlijke smulschijven. Wij kozen ervoor om de pannenkoek eerst te beleggen met een patroon van karamelschenkstroop om deze vervolgens af te dekken met een laagje poedersuiker. De slagroom en limoen zijn lekker om los van de pannenkoek te eten en de mayonaise aten we uit de pot.
Als alle pannenkoeken klaar zijn kan je aan de slag gaan met het versieren van deze wonderlijke smulschijven. Wij kozen ervoor om de pannenkoek eerst te beleggen met een patroon van karamelschenkstroop om deze vervolgens af te dekken met een laagje poedersuiker. De slagroom en limoen zijn lekker om los van de pannenkoek te eten en de mayonaise aten we uit de pot.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Je kent het wel; je hebt lekkere trek en de winkels zijn dicht. Het overkwam mij toen ik mijn buurman Sven een toetje zag eten en mijn maag flink begon te knorren. Ik bedacht me dat ik had gezien dat ik nog een pak pannenkoekenmix had liggen, een essentieel onderdeel van de voorraadskast van een echte pannenkoekenliefhebber. De lekkerste pannenkoek die maak je met volle melk zeg ik altijd. Die volle melk had ik niet, wat een dikke pech heb je dan. Ook in buurman Sven zijn koelkast stond niet meer dan een bodempje sojamelk en alle supermarkten in de buurt waren gesloten omdat het laat op de avond was. Vanwege het wintsere weer deze week had ik eerder die dag wel een pak chocolademelk en een bus slagroom gekocht, zodat ik lekker thuis op de bank kon gaan genieten van een glas warme chocolademelk met een flinke toef slagroom er bovenop. Deze samenloop van toevalligheden bracht mij op het idee om deze keer niet gewone melk maar chocolademelk te gebruiken voor het beslag van de pannenkoeken. Uit mijn eerdere ervaringen met pannenkoeken bakken weet ik dat het toevoegen van bakpoeder aan het beslag een leuke en makkelijke truc is om dikke, luchtige pannenkoeken te krijgen en daar houd ik wel van! Een gewaagde maar geslaagde poging volgde, met een prachtig dessert als eindproduct. Deze luchtige chocoladepannenkoeken hebben een fantastische balans van de verschillende smaken en de textuur is om over naar huis te schrijven. De garnering met slagroom, karamelschenkstroop, poedersuiker, limoen en mayonaise vormen een prachtige, complementaire combinatie van ingrediënten die de chocoladepannenkoeken nog lekker maken. Ik heb zelden zo gesmuld!
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:
- 400 gram pannenkoekenmix
- 900 milliliter chocolademelk
- 2 eieren
- 1 zakje baking soda
- kaneel
- boter
Garnering:
- Karamelschenkstroop
- Slagroom
- Poedersuiker
- Limoen
- Mayonaise
- 400 gram pannenkoekenmix
- 900 milliliter chocolademelk
- 2 eieren
- 1 zakje baking soda
- kaneel
- boter
Garnering:
- Karamelschenkstroop
- Slagroom
- Poedersuiker
- Limoen
- Mayonaise
Hulpmiddelen & keukengerei
- Mixer
- Koekenpan
- Borden
- Bestek
- Koekenpan
- Borden
- Bestek
Leuke tips
Niet iedereen houdt ervan, maar een likje mayonaise erbij is onverwachts lekker. Het vette contrasteert goed met de zoete, zure en hartige componenten in dit gerecht. Aanrader, maar alleen als je het durft!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1466721
Homepage ID
2804455
Teller
1644
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid