Cake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/11/2018 - 11:45
Bereidingswijze
oven op 160 graden, vet bakblik in.
weeg alles af (ook eieren) , doe meel en suiker in een aparte kom afwegen.
Doe bij de suiker (+ vanillesuiker) de boter en mix dit tot egale massa. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger de cake.
1 voor 1 de eieren erbij.
Schep met een lepel onder het mixen het meel erbij.
Spatel alles in het bakblik.
Test met saté prikker/breipen of de cake goed is. Als deze er schoon uit komt, is de cake klaar en zet je de oven uit.
Niet gelijk de deur opentrekken, dan stort de cake in! Langzaam laten afkoelen met de deur op een kier. Als de oven wat is afgekoeld, zet dan het bakblik op het rooster om verder af te koelen. Als het blik afgekoeld is, kun je met een bord of met het rooster de cake storten. Makkelijker is op het bord, dan kun je gelijk de cake rechtop op het rooster zetten ;-)
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik moet altijd zoeken naar het recept, vandaar...
 
Ingrediënten
gelijke delen van alles: Heb je 300 gram boter? Dan alles 300 gram.
200 gr boter
200 gr eieren
200 gr (witte basterd) suiker
200 gr bakmeel (of
3 zakjes vanille
snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer, 2 kommen, bakblik, spatel, rooster
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1459689
Homepage ID
2639621
Teller
204
Bron
smulweb
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Lindaasdfghjkl
Gelegenheid