Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Laat de vis volledig ontdooien en dep droog.
- Snij het wit en een beetje groen van de prei in stukken.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Scheid het eiwit van het eigeel.
- Hak de waterkers grof.
Bereiding30 min. :
1. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de prei gedurende 2 à 3 min.
2. Voeg de aardappelen toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 20 min. koken.
3. Maak ondertussen de dikkopjes: mix de stukjes vis met het eiwit en de geraspte parmezaan. Kruid met viskruiden (naar smaak) en rol balletjes ter grootte van knikkers. Breek de tagliatelle in kleine stukjes en steek een stukje in de balletjes. Laat 1 à 2 cm uitsteken.
4. Voeg de waterkers toe aan de soep en laat nog 5 min. koken. Mix tot een gladde soep en kruid naar smaak met peper en zout.
5. Voeg de dikkopjes toe aan de soep en laat 5 min. gaar worden (niet meer laten koken). De dikkopjes zijn gaar als ze bovendrijven.
Afwerking : Dien onmiddellijk op.
- Laat de vis volledig ontdooien en dep droog.
- Snij het wit en een beetje groen van de prei in stukken.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Scheid het eiwit van het eigeel.
- Hak de waterkers grof.
Bereiding30 min. :
1. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de prei gedurende 2 à 3 min.
2. Voeg de aardappelen toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 20 min. koken.
3. Maak ondertussen de dikkopjes: mix de stukjes vis met het eiwit en de geraspte parmezaan. Kruid met viskruiden (naar smaak) en rol balletjes ter grootte van knikkers. Breek de tagliatelle in kleine stukjes en steek een stukje in de balletjes. Laat 1 à 2 cm uitsteken.
4. Voeg de waterkers toe aan de soep en laat nog 5 min. koken. Mix tot een gladde soep en kruid naar smaak met peper en zout.
5. Voeg de dikkopjes toe aan de soep en laat 5 min. gaar worden (niet meer laten koken). De dikkopjes zijn gaar als ze bovendrijven.
Afwerking : Dien onmiddellijk op.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Goedgekeurd door kinderen , maar ook door volwassenen !
Ingrediënten
1 prei
2 bosjes waterkers
2 aardappelen
1 eetl. boter
1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
peper en zout
Voor de dikkopjes:
150 g wokmix vis (diepvries)
1 ei
2 eetl. geraspte parmezaan
2 porties tagliatelle (nestjes)
viskruiden (gedroogd)
2 bosjes waterkers
2 aardappelen
1 eetl. boter
1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
peper en zout
Voor de dikkopjes:
150 g wokmix vis (diepvries)
1 ei
2 eetl. geraspte parmezaan
2 porties tagliatelle (nestjes)
viskruiden (gedroogd)
Leuke tips
Vervang eventueel de visballetjes door gehaktballetjes :
-Meng 150 g gemengd gehakt met 1 eiwit en 1 à 2 eetl. paneermeel.
-Rol de balletjes en steek er een stukje tagliatelle in voor het staartje.
Speelse soepen !
Een paar trucjes nodig om kinderen vlot soep te laten eten? Vraag aan uw kind of het liever gemixte soep of soep met stukjes heeft. Geef er een speelse toets aan met balletjes, pastalettertjes, korstjes ... Of dikkopjes! Zorg er ook voor dat de soep een felle kleur heeft.
-Meng 150 g gemengd gehakt met 1 eiwit en 1 à 2 eetl. paneermeel.
-Rol de balletjes en steek er een stukje tagliatelle in voor het staartje.
Speelse soepen !
Een paar trucjes nodig om kinderen vlot soep te laten eten? Vraag aan uw kind of het liever gemixte soep of soep met stukjes heeft. Geef er een speelse toets aan met balletjes, pastalettertjes, korstjes ... Of dikkopjes! Zorg er ook voor dat de soep een felle kleur heeft.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1456313
Homepage ID
1090993
Teller
41
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid