Bereidingswijze
Verhit een koekenpan en rooster de Kemirienoten tot de geur goed vrij komt.
Maak de Kemirienoten fijn (Cobek + Ulekan)
Snijd de ui, knoflook en Lomboks fijn.
Neem een grote pan en verhit hier rijstolie in (mag ook arachideolie zijn).
Voeg uien, knoflook, kemirie en lomboks toe en bak dit al roerend.
Voeg de 4 kippenpoten toe en even daarna de fijngesneden Jahe, Sereh, Trassi en Jeruk Purut.
Laat dit even bakken (wel blijven roeren). Voeg dan zoveel water toe dat de kippenpoten voor 3/4 onder water staan.
Zet het vuur lager en laat dit zeker 45 minuten pruttelen.
Als de kip gaar is zet het vuur uit en laat alles afkoelen.
Haal vervolgens het kippenvlees van het bot en maak het fijn (niet té fijn).
Voor mensen die geen liefhebber zijn van het vel van de kip, verwijder dit eerst.
Voeg de fijn 'geplukte'kip weer toe in de pan en voeg op een matig vuur de Kunyit toe.
Roer alles goed om.
Maak de Kemirienoten fijn (Cobek + Ulekan)
Snijd de ui, knoflook en Lomboks fijn.
Neem een grote pan en verhit hier rijstolie in (mag ook arachideolie zijn).
Voeg uien, knoflook, kemirie en lomboks toe en bak dit al roerend.
Voeg de 4 kippenpoten toe en even daarna de fijngesneden Jahe, Sereh, Trassi en Jeruk Purut.
Laat dit even bakken (wel blijven roeren). Voeg dan zoveel water toe dat de kippenpoten voor 3/4 onder water staan.
Zet het vuur lager en laat dit zeker 45 minuten pruttelen.
Als de kip gaar is zet het vuur uit en laat alles afkoelen.
Haal vervolgens het kippenvlees van het bot en maak het fijn (niet té fijn).
Voor mensen die geen liefhebber zijn van het vel van de kip, verwijder dit eerst.
Voeg de fijn 'geplukte'kip weer toe in de pan en voeg op een matig vuur de Kunyit toe.
Roer alles goed om.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevonden via facebook van Arno Siemons
Ingrediënten
4 grote kippenpoten
2 grote uien
4 tenen knoflook
6 Kemirienoten
5 Jeruk Purut blaadjes
2 Sereh stengels
1 Flink stuk Jahe
2 Rode Lombok
1 halve theelepel Trassi
1 Theelepel Kunyit
1 Bos Selderie
150 gram Taugé
1 Fijn gesneden prei.
4 hardgekookte eieren.
Gebakken uitjes
Emping
2 grote uien
4 tenen knoflook
6 Kemirienoten
5 Jeruk Purut blaadjes
2 Sereh stengels
1 Flink stuk Jahe
2 Rode Lombok
1 halve theelepel Trassi
1 Theelepel Kunyit
1 Bos Selderie
150 gram Taugé
1 Fijn gesneden prei.
4 hardgekookte eieren.
Gebakken uitjes
Emping
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen
Leuke tips
Opdienen van de Soto Ayam.
Schep wat rijst op een bord en 'strooi'daar de fijn gesneden Selderie, Prei en Taugé over.
Gebruik een grote lepel (soeplepel) om hier de Soto over te gieten.
Strooi hier wat gebakken uitjes over.
Serveer de Soto met plakjes hardgekookt ei en Emping.
In dit geval daarnaast nog Acar Ketimun en mijn eigen zéér hete Sambal Kelapa.
Schep wat rijst op een bord en 'strooi'daar de fijn gesneden Selderie, Prei en Taugé over.
Gebruik een grote lepel (soeplepel) om hier de Soto over te gieten.
Strooi hier wat gebakken uitjes over.
Serveer de Soto met plakjes hardgekookt ei en Emping.
In dit geval daarnaast nog Acar Ketimun en mijn eigen zéér hete Sambal Kelapa.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1450549
Homepage ID
853758
Teller
136
Bron
Facebook
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid