Bereidingswijze
Roer de boter romig, klop het ei en de melk erbij. Maak een kuiltje in de bloem, roer van binnenuit een glad dik beslag. Voeg kruiden en zout toe. Snijd langwerpige punten van de restjes. Dompel ze in het beslag en bak ze in kokosolie of frituurvet van circa 170 graden lichtbruin
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Typisch een Amsterdamse grap. Het is in feite niet anders dan restverwerking, maar dan wel heel leuk gebracht. Natuurlijk doet de naam denken aan de Romeinse tijd, waarin men graag nachtegaaltongetjes en leeuweriktongetjes at. Toch is de naam niet zo vreselijk ongewoon: we eten immers nog steeds 'kattentongen', van chocola of als koekje? Culinaire grappen zijn van alle tijden.
Ingrediƫnten
Beslag:
30 gr. zachte boter
1 ei
1 dl. melk
70 gr. tarwebloem
1/2 eetlepel zeer fijn gesneden peterselie
nootmuskaat, zout
Vulling:
circa 400 gr resten van gaar kalfsvlees, kip, wild en of vis
30 gr. zachte boter
1 ei
1 dl. melk
70 gr. tarwebloem
1/2 eetlepel zeer fijn gesneden peterselie
nootmuskaat, zout
Vulling:
circa 400 gr resten van gaar kalfsvlees, kip, wild en of vis
Leuke tips
Een goede combinatie met gefrituurde peterselie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1444299
Homepage ID
1197251
Teller
56
Bron
Kookboek van de eeuw.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid