Bereidingswijze
Doe de bloem, het boekweitmeel en het zout in een kom. Maak er een kuiltje in. Doe daarin de met weinig lauwe melk aangemengde gist en wat suiker, de stroop en zo u dat wenst het ei. Roer van het midden uit alle lauwe melk erbij. "Besla het beslag totdat u blazen ziet", verdun het met water. Laat het beslag ten minste 1 uur rijzen. Maak de kuiltjes van de poffertjespan met boter vet, vul ze met beslag. Keer ze, wanneer ze van onderen bruin zijn. Maak porties op kleine voorverwarmde schoteltjes. Leg er een klont boter op en bestrooi ze dik met poedesuiker,
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Leuk en lekker om zelf te maken
Ingrediƫnten
125 gram bloem, 125 gram boekweitmeel, 1 kleine theelepel zout, 2 1/2 dl melk, 7 gram gist, 1 eetlepel stroop, 1 ei, 2 1/2 dl water, boter, poedersuikter.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1443658
Homepage ID
2066787
Teller
41
Bron
van smulweb
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid