Bereidingswijze
-Klop het ei los met de vanillesuiker en de (eventueel lauwe) melk.
-Snij een dikke snede brood af. Voor een mooier resultaat kan je de snede rond maken met een ronde steekvorm. Haal de sneetjes brood aan beide kanten door het eimengsel. Laat het overtollige beslag eraf lopen.
-Laat boter lichtbruin worden in een koekenpan.
-Bak de sneetjes brood om de beurt in nieuwe boter vlug aan beide kanten lichtbruin.
-Meng suiker en kaneel tot kaneelsuiker.
-Schik de wentelteefjes op het bord en strooi de kaneelsuiker ertussenin.
-Snij een dikke snede brood af. Voor een mooier resultaat kan je de snede rond maken met een ronde steekvorm. Haal de sneetjes brood aan beide kanten door het eimengsel. Laat het overtollige beslag eraf lopen.
-Laat boter lichtbruin worden in een koekenpan.
-Bak de sneetjes brood om de beurt in nieuwe boter vlug aan beide kanten lichtbruin.
-Meng suiker en kaneel tot kaneelsuiker.
-Schik de wentelteefjes op het bord en strooi de kaneelsuiker ertussenin.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
je kan ook nog andere ingrediƫnten toevoegen aan het beslag bv. geraspte citroenschil, saffraan of rum.
Ingrediƫnten
3 eieren
2,5 dl melk
Snuifje kaneel
8 sneetjes oudbakken wit brood (ook leuk: koekebrood of suikerbrood gebruiken en hiervan dikke plakken snijden)
80 g boter
50 g griessuiker
een zakje vanillesuiker
2,5 dl melk
Snuifje kaneel
8 sneetjes oudbakken wit brood (ook leuk: koekebrood of suikerbrood gebruiken en hiervan dikke plakken snijden)
80 g boter
50 g griessuiker
een zakje vanillesuiker
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1439184
Homepage ID
1090993
Teller
167
Bron
claudia Allemeersch ('De beste hobbykok van Vlaanderen' in 2009 )
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid