Bereidingswijze
1) Verwarm de oven voor tot 180°C en zet de papieren bak/cakevormpjes in het muffinblik.
2) Steek met een klein koekuitstekertje ( of een appelboor), uit 2 stroopwafels ca. 12 kleine stroopwafeltjes en houd deze apart. Snijd de restjes stroopwafelen de 2 andere stroopwafels in kleine stukjes.
3) Klop met de mixer 150 gr. Blue Band Cake & Koekjes met de suiker zacht en romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop het geheel glad. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsels spatel het mengsel tot een glad beslag. Spatel als laatste de stukjes stroopwafel door het beslag en vul vervolgens de cupckevormpjes voor 2/3 met het beslag.
4) Bak de stroopwafel-cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
5) Klop voor de cupcake topping met de mixer de overgebleven margarine samen met de poedersuiker tot een luchtige crème. Voeg de kaneelpoeder toe en roer goed door. Vul de spuitzak met de crème. Spuit zodra de cupcakes zijn afgekoeld op iedere cupcake een toefje crème en versier met een klein stroopwafeltje
2) Steek met een klein koekuitstekertje ( of een appelboor), uit 2 stroopwafels ca. 12 kleine stroopwafeltjes en houd deze apart. Snijd de restjes stroopwafelen de 2 andere stroopwafels in kleine stukjes.
3) Klop met de mixer 150 gr. Blue Band Cake & Koekjes met de suiker zacht en romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop het geheel glad. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsels spatel het mengsel tot een glad beslag. Spatel als laatste de stukjes stroopwafel door het beslag en vul vervolgens de cupckevormpjes voor 2/3 met het beslag.
4) Bak de stroopwafel-cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
5) Klop voor de cupcake topping met de mixer de overgebleven margarine samen met de poedersuiker tot een luchtige crème. Voeg de kaneelpoeder toe en roer goed door. Vul de spuitzak met de crème. Spuit zodra de cupcakes zijn afgekoeld op iedere cupcake een toefje crème en versier met een klein stroopwafeltje
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
(Cup)cake bewaren?:
Laat de (cup)cake na het bakken goed afkoelen op een rooster en verpak de (cup)cake luchtdicht. Het beste kun je de (cup)cake buiten de koelkast bewaren.
Laat de (cup)cake na het bakken goed afkoelen op een rooster en verpak de (cup)cake luchtdicht. Het beste kun je de (cup)cake buiten de koelkast bewaren.
Ingrediënten
- 4 stroopwafels.
- 250 gr. blue band cake en koekjes (op kamertemperatuur)
- 150 gr. fijne kristalsuiker.
- 3 eieren.
- 100 gr. zelfrijzend bakmeel.
- 1 tl. kaneel.
- 100 gr. poedersuiker.
- 250 gr. blue band cake en koekjes (op kamertemperatuur)
- 150 gr. fijne kristalsuiker.
- 3 eieren.
- 100 gr. zelfrijzend bakmeel.
- 1 tl. kaneel.
- 100 gr. poedersuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
- klein rond koek(uit)stekertje.
- spuitzak (met klein spuitmondje).
- muffinbakvorm.
- 12 papieren bak/cakevormpjes.
- mixer met gardes.
- spuitzak (met klein spuitmondje).
- muffinbakvorm.
- 12 papieren bak/cakevormpjes.
- mixer met gardes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1438321
Homepage ID
2443596
Teller
919
Bron
blue band
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid