Bereidingswijze
WITLOOFDIP:
Hou de buitenste blaadjes van het witloof op zijn geheel om in de dip te doppen.
Snij de rest in kleine stukjes.
Doe de eieren in een maatbeker.
Voeg de mosterd, witloof, peper, zout, citroensap, water en maïskiemolie toe.
Mix met een staafmixer.
Kruid de mayonaise eventueel nog af met peper en zout.
FRIETJES:
Schil de aardappelen en snij ze in frietjes.
Was de aardappelen en droog ze in een handdoek.
Bak de frietjes voor op 140°c.
Laat uitlekken en bak opnieuw op 180°c.
Kruid af met zout.
Hou de buitenste blaadjes van het witloof op zijn geheel om in de dip te doppen.
Snij de rest in kleine stukjes.
Doe de eieren in een maatbeker.
Voeg de mosterd, witloof, peper, zout, citroensap, water en maïskiemolie toe.
Mix met een staafmixer.
Kruid de mayonaise eventueel nog af met peper en zout.
FRIETJES:
Schil de aardappelen en snij ze in frietjes.
Was de aardappelen en droog ze in een handdoek.
Bak de frietjes voor op 140°c.
Laat uitlekken en bak opnieuw op 180°c.
Kruid af met zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niet alleen de kinderen zullen genieten van de frietjes met de witlofdip...volwassenen zullen er evenzo verzot op zijn. Ideaal om te geven op een (kinder) of verjaardagfeestje.
Ingrediënten
6 grote bintjes aardappelen
1 stronk witloof
2 eieren
Citroensap
Peper en zout
½ eetlepel mosterd
4dl maïskiemolie
1 eetlepel water
1 stronk witloof
2 eieren
Citroensap
Peper en zout
½ eetlepel mosterd
4dl maïskiemolie
1 eetlepel water
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1436307
Homepage ID
1090993
Teller
17
Bron
van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid