Bereidingswijze
Scheid de eieren. Meng de dooiers met de bloem, wijn, boter, tijm en vanillezaadjes.
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop er de suiker door. Spatel het eiwitschuim door het beslag.
Verhit de frituurpan voor op 170°C.
Schil de appelen, haal er met een appelboor het klokhuis uit en snij in plakken van 1 cm dik. Haal ze een voor een met een vork door het beslag, laat even uitdruppen en laat ze voorzichtig in de frituurolie zakken. Bak ze in 2 à 3 minuten goudbruin, draai tussendoor een keer om.
Laat de beignets even uitlekken. Bestrooi ze net voor het serveren met poedersuiker.
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop er de suiker door. Spatel het eiwitschuim door het beslag.
Verhit de frituurpan voor op 170°C.
Schil de appelen, haal er met een appelboor het klokhuis uit en snij in plakken van 1 cm dik. Haal ze een voor een met een vork door het beslag, laat even uitdruppen en laat ze voorzichtig in de frituurolie zakken. Bak ze in 2 à 3 minuten goudbruin, draai tussendoor een keer om.
Laat de beignets even uitlekken. Bestrooi ze net voor het serveren met poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Appelen en peren tijd! :D En we beginnen met appeltjes!
Ik zag deze week op mijn Facebook, dat één van mijn Eva sisters ‘Isabel' appeltjes had geplukt!
En ik dacht ineens aan mijn receptje dat ik had liggen om appelbeignets te maken. Dus heb ik er vandaag meteen werk van gemaakt! Het was de eerste keer dat ik beignets heb gemaakt en dat zal vanaf nu nog wel gebeuren, want ze waren lekker! :D
Ik zag deze week op mijn Facebook, dat één van mijn Eva sisters ‘Isabel' appeltjes had geplukt!
En ik dacht ineens aan mijn receptje dat ik had liggen om appelbeignets te maken. Dus heb ik er vandaag meteen werk van gemaakt! Het was de eerste keer dat ik beignets heb gemaakt en dat zal vanaf nu nog wel gebeuren, want ze waren lekker! :D
Ingrediënten
2 eieren
• 200 g bloem
• 300 ml droge, witte wijn
• 2 el gesmolten boter
• 1 kl verse tijm
• mespuntje zaden vanillepeul
• zout
• 1 el suiker
• 3 friszure appels
• poedersuiker
• frituurolie
• 200 g bloem
• 300 ml droge, witte wijn
• 2 el gesmolten boter
• 1 kl verse tijm
• mespuntje zaden vanillepeul
• zout
• 1 el suiker
• 3 friszure appels
• poedersuiker
• frituurolie
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1435383
Homepage ID
2065760
Teller
86
Bron
kookagenda 2015
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid