Bereidingswijze
Men legt den tarbot in een tamelijk groot houten kuipken.Men heft den visch een weinig op, en men giet er een ketel sterk gezouten water op.Men dekt het kuipken met twee og drie doeken,en een uur nadien dient men den visch gans genoeg en zonder eene enkele scheur op.
Sommige personen hebben de gewoonte van den visch daags voor zijne zieding met zout te bestrooien,ten einde hem vaster te maken.
Dit gebruik is niet slecht,als men niet te veel zout bezigt;gaat men echter de mate buiten,men maakt de visch hard en droog.Als de visch zeer verschis,is het onnodig hem vaster te maken.Trouwens het is beter den visch niet vooraf te zouten,maar hem in behoorlijk gezouten water te koken.
Sommige personen hebben de gewoonte van den visch daags voor zijne zieding met zout te bestrooien,ten einde hem vaster te maken.
Dit gebruik is niet slecht,als men niet te veel zout bezigt;gaat men echter de mate buiten,men maakt de visch hard en droog.Als de visch zeer verschis,is het onnodig hem vaster te maken.Trouwens het is beter den visch niet vooraf te zouten,maar hem in behoorlijk gezouten water te koken.
Vertel iets leuks over dit recept
oud visch recept
Ingrediƫnten
visch,
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
142743
Homepage ID
7478
Smaak
N
Teller
1153
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid