Bereidingswijze
Meng de sla voorzichtig samen met de ui/bosui. Meng daarna de zalm filet erdoor. Meng als laatste de zalmlende erdoor (daar er al een soort van marinade op de lende zit, mengt zich dit al door de sla en ziet er zo zeer fris uit.
snij de anjovis filet fijn en doe deze er als laatste onder.
snij de anjovis filet fijn en doe deze er als laatste onder.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een frisse zomersalade met zalm
Ingrediƫnten
250 gram zalm filet.
250 gram zalm lende. (indien je niet van rauwe fijn gesneden zalm houdt 500 gram zalmfilet pakken.
peper / zout
balsamico azijn of azijn die je zelf lekker vind.
Dille (liefs verse)
Sla, diverse soorten (gemengde sla bij de supermarkt) of je pakt 1 ijsberg sla en 1 lollorosso of eikenbladsla erbij.
Olijfolie extra verigine (of olijfolie die je zelf het liefste hebt of thuis hebt staan).
1 ui en 1 bosui (of een andere ui achtige zoals sjalot/rode ui)
lepel suiker of lepel gember nat.
6 kleine anjovis filet uit een potje/blik (de zoute variant)
250 gram zalm lende. (indien je niet van rauwe fijn gesneden zalm houdt 500 gram zalmfilet pakken.
peper / zout
balsamico azijn of azijn die je zelf lekker vind.
Dille (liefs verse)
Sla, diverse soorten (gemengde sla bij de supermarkt) of je pakt 1 ijsberg sla en 1 lollorosso of eikenbladsla erbij.
Olijfolie extra verigine (of olijfolie die je zelf het liefste hebt of thuis hebt staan).
1 ui en 1 bosui (of een andere ui achtige zoals sjalot/rode ui)
lepel suiker of lepel gember nat.
6 kleine anjovis filet uit een potje/blik (de zoute variant)
Leuke tips
serveer 1 of 2 dressings erbij.
Zoals boven aangegeven degene met olijfolie en balsamicoazijn of koop of maak zelf een dressing die je zelf lekker vind zoals een vinaigrette / 1000 island dressing.
Deze salade is ook heerlijk te combineren met een half rijpe advocado.
Serveer dit koud.
Zoals boven aangegeven degene met olijfolie en balsamicoazijn of koop of maak zelf een dressing die je zelf lekker vind zoals een vinaigrette / 1000 island dressing.
Deze salade is ook heerlijk te combineren met een half rijpe advocado.
Serveer dit koud.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1391733
Homepage ID
1967666
Smaak
N
Teller
2428
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pak de zalm lende en snij er dunne plakjes van. Leg deze in een plat bakje en schenk hier wat olijfolie en snij er verse dille bij en doe dit wat op smaak brengen met peper en zout (marineren). Dit kun je 24 uur van te voren al doen zodat de olie en smaken van dille en peper en zout al goed in de zalmlende trekken, maar dit kun je ook als eerste doen qua voorbereiding, dit zal wel een iets rustigere smaak geven.
Kook de zalm filet even een paar minuten tot hij net gaar is.
Spoel deze rustig (niet een te harde straal water) met koud water af. pluk deze en zet deze even in een bak apart.
Snij de sla en was deze, indien je kant en klare gesneden sla hebt was deze alleen.
Snipper de ui/bosui.
In een apart bakje, meng de azijn met wat peper/zout, beetje suiker klein beetje ui en een klein beetje mosters. Goed mengen daarna beetje bij beetje de olie erbij schenken tot hij emulgeert (soort van binden). Sausje kun je apart bij de salde zetten.
Je kunt er ook apart 1000 island dressing bij kopen.
Kook de zalm filet even een paar minuten tot hij net gaar is.
Spoel deze rustig (niet een te harde straal water) met koud water af. pluk deze en zet deze even in een bak apart.
Snij de sla en was deze, indien je kant en klare gesneden sla hebt was deze alleen.
Snipper de ui/bosui.
In een apart bakje, meng de azijn met wat peper/zout, beetje suiker klein beetje ui en een klein beetje mosters. Goed mengen daarna beetje bij beetje de olie erbij schenken tot hij emulgeert (soort van binden). Sausje kun je apart bij de salde zetten.
Je kunt er ook apart 1000 island dressing bij kopen.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid