Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
•65 g room boter
•50 g fijngehakte ui
•1 fijngehakte wortel
•1 gehakte stengel bleekselderij
•3 1/2 dl melk
•1/2 visbouillontablet
•125 g bloem
•2 blaadjes witte gelatine
•1 eidooier
•1/2 dl crème fraîche
•400 g Hollandse garnalen
•citroensap
•nootmuskaat, zeezout, peper
•3 eiwitten
•1 eetl. olie
•paneermeel
•zonnebloem of olijfolie
Bak de ui, de wortel en de selderij ± 10 minuten zachtjes in 15 g boter.
Voeg de melk en het bouillontablet toe, breng het geheel aan de kook en laat het ± 10 minuten koken.
Zeef deze saus en meet 3 dl af.
Smelt de rest van de boter en roer er 70 g bloem door.
Laat dit ± 5 minuten zachtjes koken en roer er het afgemeten melkmengsel door.
Laat het nu, onder af en toe roeren, ± 10 minuten zachtjes koken.
Laat de gelatine ± 5 minuten in koud water weken, knijp de gelatine uit en los hem van het vuur af in de hete massa op.
Roer de eidooier met de crème fraîche los, klop dit mengsel door de massa en zeef het.
Roer er de garnalen, het citroensap, nootmuskaat, zout en peper door.
Doe de massa in een ingevette schaal en dek die met ingevet aluminiumfolie af.
Laat de massa in de koelkast ± 5 uur opstijven.
Klop de eiwitten met zout, peper en de olie los.
Rol steeds een kroket van 1 eetl. garnalenmassa en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwitmengsel en de paneermeel.
Verhit het frituurvet tot 180° C en bak de kroketten in ± 5 minuten goudbruin.
Serveer er met zout bestrooide gefrituurde takjes peterselie en schijfjes citroen bij.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1391162
Homepage ID
49821
Smaak
H
Teller
2806
Bron
internet
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid