Afbeelding
Aantal personen
0.00
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1390291
Homepage ID
49821
Smaak
H
Teller
2961
Bron
internet onnokleyn
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Fruit de uien onder een deksel op nogal laag vuur in wat olie tot ze goudgeel en volkomen gaar zijn, in een kwartier ongeveer. Verhit de boter en bak er de kippenlevers in, eerst of wat hoger vuur, na een paar minuten zachter; in totaal is 5 minuten genoeg. Bak de salieblaadjes in vrije hoekjes tot ze knapperig zijn; als er geen plaats is moeten ze in een apart koekenpannetje. Haal de blaadjes uit de pan en bewaar apart. Doe de wijn bij de levers, laat even verdampen en voeg dan de tomaat, zout, peper en de uien toe. Draai het vuur uit. Ondertussen kookte je de pasta al in water met zout. Giet af en meng zoetjes een minuutje door de levers. Garneer met de salie.
Pasta met kippenlevers, salie en ui
Voor 4 personen:
2/3 uien, fijngesnipperd
3 eetlepels olijfolie
1 dikke eetlepel boter
400 gram kippenlevers, in stukken
10 blaadjes verse salie
1/2 glas witte wijn
1 tomaatje, in stukjes
500 gram penne of andere korte pasta
Pasta met kippenlevers, salie en ui
Voor 4 personen:
2/3 uien, fijngesnipperd
3 eetlepels olijfolie
1 dikke eetlepel boter
400 gram kippenlevers, in stukken
10 blaadjes verse salie
1/2 glas witte wijn
1 tomaatje, in stukjes
500 gram penne of andere korte pasta
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid