Bereidingswijze
Bonenkruid door de salade mengen. Salade goed koud laten worden.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke zacht zure salade. De knapperige schijfjes komkommer maken de salade extra lekker. Ik heb gele sperziebonen gebruikt die je hier in Duitsland gemakkelijk kunt kopen. Je kunt ook gewone groene sperziebonen gebruiken. Net zo lekker. (Bonduelle heeft de gele bonen in blikjes!)
Ingrediƫnten
500 gram sperziebonen -
1/2 komkommer -
1 kleine ui -
2 eetlepels witte (wijn) azijn -
1 theelepel suiker -
2 eetlepels zonnebloemolie -
zout, peper -
2 eetlepels gehakte bonenkruid (eventueel gehakte dille - is ook heel lekker)
1/2 komkommer -
1 kleine ui -
2 eetlepels witte (wijn) azijn -
1 theelepel suiker -
2 eetlepels zonnebloemolie -
zout, peper -
2 eetlepels gehakte bonenkruid (eventueel gehakte dille - is ook heel lekker)
Leuke tips
Lekker bij de gegrilde lamsrack met knapperig korstje (zie mijn recepten)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1380725
Homepage ID
886977
Smaak
S
Teller
10759
Drank
Uit
Bookmarked
79
Aantal reacties
6
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bonen schoonmaken en eventueel in stukken breken. Bonen beetgaar koken in water met zout. Goed uit laten lekken.
Bonen in schaal doen en nog warm vermengen met de azijn en de olie. Op smaak maken met peper, zout en suiker.
Komkommer wassen en met schil in dunne schijfjes door de bonen mengen.
Bonen in schaal doen en nog warm vermengen met de azijn en de olie. Op smaak maken met peper, zout en suiker.
Komkommer wassen en met schil in dunne schijfjes door de bonen mengen.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid