Bereidingswijze
Kook de aardappels bijna helemaal gaar en gooi ze in de vergiet.
Tegelijkertijd, doe de spekjes in de braadpan en laat deze lekker bakken totdat het water verdampt is en de spekjes mooi donker rood geworden zijn.
Haal de spekjes uit de pan en laat het vet achter. Hierin kunnen nu de de uien gefruit worden en op het eind de knoflook erbij. Let op dat de byte bewaard blijft dus niet te lang.
Pan van het vuur en de spekjes erbij doen.
Optioneel, de crème fraiche kan er nu bij.
Nu kan de ovenschaal uit de oven (pas op je vingers) en de aardappelen gaan er als eerste in. Hierover gelijkmatig het mengsel uit de braadpan en hierop de schijven munsterkaas. Schuif de ovenschaal terug in de oven en houd in de gaten tot wanneer de kaas goed gesmolten is. en voila. (Oefening baard kunst, haha)
Tegelijkertijd, doe de spekjes in de braadpan en laat deze lekker bakken totdat het water verdampt is en de spekjes mooi donker rood geworden zijn.
Haal de spekjes uit de pan en laat het vet achter. Hierin kunnen nu de de uien gefruit worden en op het eind de knoflook erbij. Let op dat de byte bewaard blijft dus niet te lang.
Pan van het vuur en de spekjes erbij doen.
Optioneel, de crème fraiche kan er nu bij.
Nu kan de ovenschaal uit de oven (pas op je vingers) en de aardappelen gaan er als eerste in. Hierover gelijkmatig het mengsel uit de braadpan en hierop de schijven munsterkaas. Schuif de ovenschaal terug in de oven en houd in de gaten tot wanneer de kaas goed gesmolten is. en voila. (Oefening baard kunst, haha)
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geïnspireerd door een gerecht dat ik in de Alsace gegeten heb maak ik op vakantie (Frankrijk) voor mijn vrouw, deze lekkere en makkelijke schotel. Het is boeren kosten dus niet voor hen die aan de lijn doen.
Ingrediënten
Aardappelen type en hoeveelheid naar eigen voorkeur, Roseval vind ik zelf lekker.
2 flinke uien, rode vind ik het lekkerst, sjalotten mag natuurlijk ook.
2 teentjes knoflook
1 Munsterkaas 220gr. inclusief korst! Deze geeft een "mooi" aroma en krachtige smaak.
Een bakje (2 kleintjes) gerookte spekjes ca. 150gr. van de supermarkt
(Een bekertje crème fraiche 125ml. optioneel)
2 flinke uien, rode vind ik het lekkerst, sjalotten mag natuurlijk ook.
2 teentjes knoflook
1 Munsterkaas 220gr. inclusief korst! Deze geeft een "mooi" aroma en krachtige smaak.
Een bakje (2 kleintjes) gerookte spekjes ca. 150gr. van de supermarkt
(Een bekertje crème fraiche 125ml. optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
gasfornuis met oven, vergiet, snijplank, schilmes, braadpan, kookpan, roerlepel
Leuke tips
Hier drink ik zelf het liefst een jong gewurztramminer wijntje (hoeft geen dure te zijn) uit de Alsace bij, hmmmmm....
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1378501
Homepage ID
1946907
Smaak
R
Teller
2302
Bron
Geïnspireerd door gerecht in de Alsace
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de aardappelen en verdeel in schijfjes van ca. 4mm. dik. Snij de uien en knoflook teentjes in kleine stukjes. snij de munster in schijven van 5-8mm.
Zet een pan water op het vuur en een ovenschaal in de oven op ca. 150-180gr. met de ventilator aan.
Zet een pan water op het vuur en een ovenschaal in de oven op ca. 150-180gr. met de ventilator aan.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid