Salade met gegrillde gamba`s:

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/02/2010 - 09:04
Bereidingswijze
Snij de courgette in dunne lange plakken (1/2 cm dik), de paprika in 8 stukken (verwijder de zaadlijsten). Snij de rode ui in ringen ( 1 cm dik). Was de mini trostomaatjes aan de steel onder de kraan af en droog deze voorzichtig. Doe in een grote kom of bak 8 à 10 eetlepels olijfolie en 5 teentjes geperste knoflook en een ruime eetlepel gedroogde provencaalse kruiden. Meng dit en leg de groenten hierin voor een half uurtje. Zorg dat er voor het grillen wel olie op de groenten zit maar niet te veel.
De rauwe gamba`s van hun schaal ontdoen en in een kom doen met 6 eetlepels olijfolie en 4 geperste teentjes knoflook. Dit goed omroeren en minimaal 2 uurtjes in de koeling afgedekt laten staan. Per 5 aan een saté prikker doen en kort (1 à 2 min) per kant grillen. Rooster de groenten op beide zijden tot er een grill streepje op staat. De groenten zullen langer duren voor dat deze klaar zijn t.o.v. de gamba`s
Leg de groenten gemengd op de borden en leg de gamba spiezen hier boven op.
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
500gr rauwe gamba`s met staart
250ml olijfolie extra vierge
9 teenjes knoflook
8 saté prikkers
2 courgettes
2 rode paprika`s
2 rode uien
Hulpmiddelen & keukengerei
Barbecue, bbq-tang, snijplank, office-mesje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
1377129
Homepage ID
1424495
Smaak
H
Teller
790
Bron
Beetje van jezelf en een beetje uit de franse keuken
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
daantje1974
Gelegenheid