Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 °C. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de uien toe en laat ze op laag vuur 15 min. stoven. Voeg peper en zout toe. Leg 6 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van een rechthoek. Snijd de overige 2 plakjes in repen en maak daarmee een opstaande rand. Druk de naden van het deeg goed vast. Bak de taartbodem 10 min. in de oven. Kook de prei 5 min. in kokend water. Laat uitlekken. Verdeel de ui over de taartbodem, leg de prei erop en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi met peper. Zet de bakplaat in de oven en bak de taart 25 min. Roer de crème fraîche los en verdeel over de warme taart. Snijd deze in vieren. Maak een salade van de bietjes, de sjalot en de yoghurtdressing.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
40 g boter
6 uien, in halve ringen
1 pakje roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
500 g prei, in dikke schuine ringen
145 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc 58+)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
500 g gekookte bieten, in halve plakjes
1 sjalotje, fijngesneden
3 el yoghurtdressing bieslook (fles 270 ml)
6 uien, in halve ringen
1 pakje roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
500 g prei, in dikke schuine ringen
145 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc 58+)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
500 g gekookte bieten, in halve plakjes
1 sjalotje, fijngesneden
3 el yoghurtdressing bieslook (fles 270 ml)
Leuke tips
Tip
U kunt de taart maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Warm hem de volgende dag 15 min. op in een voorverwarmde oven van 190 °C.
U kunt de taart maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Warm hem de volgende dag 15 min. op in een voorverwarmde oven van 190 °C.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
1373340
Homepage ID
850317
Smaak
H
Teller
2534
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid