Spätzle met kaas en uien ( soort oostenrijkse pasta )

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/02/2009 - 17:17
Bereidingswijze
Doe de spätzle in een vuurvaste schaal.
Roer de gebakken uien en de helft van beide kaassoorten door de spätzle.
Strooi de rest van de kaas bovenop.
Zet de schaal ± 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de pasta een mooi goudbruin kleurtje heeft gekregen.
Afbeelding
Spätzle met kaas en uien ( soort oostenrijkse pasta )
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit heerlijke gerecht hebben we leren eten in Vorarlberg in Oostenrijk tijdens onze skivakanties. Toen zelf thuis aan het kokkerellen geslagen en goed gelukt. Spätzle kun je ook vervangen door een dunne pastasoort.
Ingrediënten
350 gram spätzle of macaroni
2 grote uien
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram geraspte Emmentaler
100 gram geraspte Gruyére
peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
Leuke tips
In Vorarlberg eten ze hier aardappelsalade bij. Lijkt vreemd, maar smaakt heel goed. Probeer hierbij eens mijn Aardappelsalade a la Petra.
Maar ook heel lekker met een gemengde groene salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Oostenrijks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1370202
Homepage ID
886977
Smaak
R
Teller
21270
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de spätzle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat ze goed uitlekken in een zeef.
Pel de uien. Snij de uien in dunne halve ringen.
Verhit de olie en bak hierin de uienringen op een lage warmtebron zacht en lichtbruin.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid