oliebollen met likeur

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/23/1999 - 12:19
Bereidingswijze
De melk met de boter, het zout, de likeur en 20 g suiker, aan de kook brengen en daarin de bloem strooien. Roeren totdat het deeg loslaat van de panwanden.
Het deeg in een kom doen en een voor een de eieren erbij doen. Kleine bolletjes van het deeg maken en in de hete frituurolie laten vallen. Na een poosje omdraaien, als ze mooi goud-bruin zijn uit de olie halen en op een vel keukenpapier leggen. Bestrooi ze met poedersuiker en leg ze op een schaal.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een geheel ander beslag dan normaalgesproken gemaakt wordt
Ingrediƫnten
  • 2,5 dl. melk
  • 20 g suiker
  • 4 eieren
  • 5 cl. likeur
  • frituurolie
  • 150 g bloem
  • 75 g boter
  • 1 mespuntje zout
  • 100 g poedersuiker
  • Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Tussendoortje
    Recept ID
    136261
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    1017
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    4
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje
    Gelegenheid