Bereidingswijze
Maak van bloem, vocht, gist en ei een beslag. Voeg hierbij de suiker, het zout en de gesmolten margarine. Dit alles ongeveer 5 minuten flink taai kloppen, bij voorkeur machinaal met deegkloppers. Het beslag hierna een maal laten rijzen bij een warme temperatuur (minimaal 1uur). Hierna een maal doorslaan. Dan de oliebollen bakken in niet te heet vet, anders worden ze te donker. Bestuiven met wat poedersuiker.
Vertel iets leuks over dit recept
30 stuks
Ingrediƫnten
Leuke tips
Eventueel kan men ook 125 gram krenten en 125 gram rozijnen (of meer), geweekt en gedroogd, door het beslag mengen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
136259
Homepage ID
8427
Smaak
Z
Teller
922
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid