oliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/23/1999 - 12:14
Bereidingswijze
Maak van bloem, vocht, gist en ei een beslag. Voeg hierbij de suiker, het zout en de gesmolten margarine. Dit alles ongeveer 5 minuten flink taai kloppen, bij voorkeur machinaal met deegkloppers. Het beslag hierna een maal laten rijzen bij een warme temperatuur (minimaal 1uur). Hierna een maal doorslaan. Dan de oliebollen bakken in niet te heet vet, anders worden ze te donker. Bestuiven met wat poedersuiker.
Vertel iets leuks over dit recept
30 stuks
Ingrediƫnten
  • 1 kilo patentbloem,
  • 0,5 liter melk,
  • 1 deciliter pils,
  • 3 deciliter water,
  • 90 gram koningsgist
  • 100 gram boter,
  • 40 gram suiker,
  • 20 gram zout,
  • 1 ei,
  • olie.
  • Leuke tips
    Eventueel kan men ook 125 gram krenten en 125 gram rozijnen (of meer), geweekt en gedroogd, door het beslag mengen.
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Tussendoortje
    Recept ID
    136259
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    922
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    5
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje
    Gelegenheid