Bereidingswijze
Sauteer de mirepoix (groenten) in het mengsel olie-boter. Voeg de kreeftafval toe en sauteer nog 3 a 4 min. Flambeer met cognac, blus met witte wijn. Voeg peterselie, thym, laurier en tomatenpuree toe. Bevochtig met kippebouillon; voeg rijst toe en laat 20 min koken. Mix, zeef en breng op smaak met cayennepeper.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
2 kg kreeftafval - 325 gr wortelen - 325 gr uien - 325 gr witte selder - 100 gr boter - 3 el maisolie - 1 dl cognac - 1/2 l witte wijn - 225 gr rijst(dessert) - 5 l kippebouillon - 1 st laurierblad - 1 takje thym, peterselie - cayennepeper - 500 gr tomatenpuree
Hulpmiddelen & keukengerei
zeef - mixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
135958
Homepage ID
6963
Smaak
Q
Teller
712
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid