gebraden lamsbout

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 04/12/1999 - 14:40
Bereidingswijze
Beboter de braadslee in. Leg de groenten op de bodem en daarbovenop de lamsbout. Voeg tijm en laurier en de rest van de look toe.
Zet in de oven. 25 minuten per halve kg. Bedruip regelmatig.
Neem de bout na het verstrijken van de braadtijd uit de schaal en laat hem 20 minuten rusten op een warme plaats.
Deglaceer de schaal met lamsfond (zie mijn recepten). Giet door een fijne zeef in een klein pannetje en duw de groenten goed uit. Laat inkoken. Klop van het vuur af met klontjes boter op. Voeg nog wat vers gemalen zwarte peper toe.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 kg lamsbout, 4 winterwortels, 4 ajuinen, 3 laurierblaadjes, 4 takjes tijm, 4 takjes rozemarijn, 4 teentjes look, peper en zout, boter.
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadslee
Leuke tips
Het vlees van het been afsnijden en in niet te dunne plakken snijden. Gratin dauphinois of puree van aardappel en knofloof(zie mijn recepten) erbij geven en het vlees overlepelen met de saus.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
134524
Homepage ID
17758
Smaak
N
Teller
4237
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Lardeer de bout met stukjes look.
Kruid de bout met peper en zout.
Hak de wortels en ajuinen grof.
Verwarm de oven op 220?
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marc_sierens
Gelegenheid