Bami Goreng

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 21:13
Bereidingswijze
Olie in de pan, spekreepjes toevoegen en even bakken (niet helemaal uitgebakken).Op constant vuur (niet helemaal hoog):
Kipfilet toevoegen en kort bakken, uien, wortel en knoflook toevoegen en even bakken; sambal toevoegen en trassi en goela djwa; goed mengen; dan de prei erbij, kort doerroeren en dan de mie erbij. Op klein vuur alles goed door elkaar scheppen. Ketjap naar smaak toevoegen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
bereid met egg-noodle mie, verse wortel en prei.
Ingrediƫnten
250 gram egg noodle mie
1 dubbele kipfilet in kleine stukjes
150 gram gerookt spekreekpjes
1 winterwortel, kleingesneden
2 stelen prei, zeer fijn gesneden
1 grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 dessertlepel sambal goreng
1 eetlepel goela djawa
1 theelepel trassi
ketjap kakatiga naar smaak
2 eetlepels zonnebloemolie (of archide-olie)
Hulpmiddelen & keukengerei
wadjan of roerbakpan
Leuke tips
Lekker met sate en/of gebakken ei.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125235
Homepage ID
11481
Smaak
N
Teller
1050
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Alle groenten fijnsnijden en klaarzetten.
Het vlees fijnsnijden en klaarzetten.
De egg noodle mie volgens aanwijzing op het pak koken, afspoelen met koud water en mengen met een eetlepen zonnebloemolie (tegen het plakken).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beap
Gelegenheid