Thaise soep met garnalen, kokos en mihoen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 20:49
Bereidingswijze
- Paddestoelen in ruim warm water circa 20 minuten laten weken.
- Bouillon aan de kook brengen.
- Azijn, sherry en vissaus erdoor roeren.
- Knoflook, gember en sereh toevoegen.
- Paddestoelen uitknijpen, steeltje eraf snijden en hoedjes in reepjes snijden.
- Paddestoelen en bamboe in repen aan bouillon toevoegen en circa 10 minuten zachtjes laten koken.
- Kokosmelk erdoor roeren.
- Garnalen en mihoen 5 minuten in soep meewarmen.
- Wit van lente-ui fijnsnijden, groen in lange reepjes snijden.
- Sereh verwijderen, bouillon in kommen scheppen, met wit van lente-ui en koriander bestrooien en met groen van lente-ui garneren.
- Lekker met mini loempiaatjes.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
4 stuk(s) paddestoelen (Ch. gedr.)
0.50 liter(s) bouillon (kip,ontvet)
2 eetlepel(s) azijn (rijst)
1 eetlepel(s) Sherry (medium)
1 eetlepel(s) vissaus (Nam pla)
1 teentje(s) knoflook (geperst)
2 centimeter(s) gemberwortel (vers)
1 stengel(s) sereh (vers)
2 stuk(s) pepers (groen ringetjes)
50 gram bamboescheuten (blik)
2 eetlepel(s) kokosmelk
125 gram garnalen (groot gekookt)
25 gram mihoen
1 eetlepel(s) koriander
2 stuk(s) lente-uitjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
125225
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
5332
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes