Spaghetti Palermo

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 01:10
Bereidingswijze
Voeg zout en peper aan het gehakt toe. Fruit het in een mengsel van boter en olie samen met de uienringen en de geperste of fijngehakte knoflook. Maak het gehakt goed los met een vork en hussel zo'n 10 minuten goed door elkaar. Doe er dan de tomatenpuree bij. Roer en en breng het mengsel over in een stoof- of steelpan. Bestrooi met twee eetlepels bloem, roer goed door en schenk onder konstant roeren in kleine scheutjes de bouillon bij. Zo ontstaat een lekkere gebonden saus. Doe hier het glas rode wijn, de fijngehakte peterselie, de tijm en de oregano bij. Laat op een zacht pitje staan.
Bak de gesneden champignons in een mengsel van wat boter en olie op hoog vuur aan. Voeg ze aan de saus toe. Vlak voor het serveren een scheutje ongeklopte slagroom of koffiemelk toevoegen.
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn variant op een klassieker. Een van mijn "fail-safe" recepten.
Ingrediƫnten
500 gram spaghetti,
500 gram rundergehakt,
3 eetl. verse peterselie,
1 klontje boter,
1 scheutje olie,
snuifje tijm,
1 glas rode wijn,
1 scheutje koffiemelk/room,
2 eetl. bloem,
500 ml bouillon (blokje),
2 teentjes knoflook,
1 groot blikje tomatenpuree,
150 gram champignons,
2 grote uien,
snuifje oregano,
peper en zout
Leuke tips
Serveer met stokbrood en kruidenboter en eventueel een frisse salade naar keuze.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125115
Homepage ID
9668
Smaak
N
Teller
498
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel de uien en snijd in stukjes.
Snijd de peterselie klein.
Snijd de champignons in stukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw