Kerrieschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 01:02
Bereidingswijze
Bak in een mengsel van boter en olie eerst het vlees (5 min.), dan de gesnipperde uien (3 min.), de stukjes appel (3 min.) en de knoflook en de kerrie (3 min.). Blijf flink door elkaar roeren. Voeg al roerend 1/3 deel van de bouillon toe. Voeg daarna de yoghurt toe.
Laat 20 min. zachtjes stoven. Als de saus te scherp is, een beetje yoghurt en bouillon toevoegen en nog even laten stoven.
RIJST: Bak in een mengsel van boter en olie de rijst al husselend ongeveer 5 min. Voeg een theelepel koenjit, de amandelen en de paprika toe. Giet de rest van de bouillon over de rijst en laat in een open pan op laag vuur in een kwartiertje tot 20 minuten droogkoken.
Vlak voordat de rijst droog is even omscheppen, anders brandt het aan.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkensvlees in kerriesaus met appel en gele rijst
Ingrediƫnten
500 gr varkenspoulet,
300 gr uien,
4 appels,
1 teen knoflook,
boter en olie,
zout en peper,
2 eetl. kerrie,
1 liter bouillon (blokje),
4 eetl. yoghurt,
500 gr snelkookrijst,
1 groene paprika,
50 gr geschaafde amandel,
koenjit
Leuke tips
Lekker met een frisse salade
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125113
Homepage ID
9668
Smaak
N
Teller
246
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Wrijf het vlees in met zout en peper.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen; snijd het vruchtvlees in stukjes.
Halveer de paprika; verwijder de steel, de zaadjes en de zaadlijsten; was de helften en snijd ze in stukjes of reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw