Mexicaanse Bonenschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 13:17
Bereidingswijze
Rundergehakt in een beetje olie rul en lichtbruin bakken.In een zeef laten uitlekken om vet kwijt te raken.Opnieuw beetje olie in de pan en ui met uigeperste knoflook een minuutje of 2 bakken,de paprika's,chilipoeder en sambal naar smaak, erbij en ook even meebakken.Het gehakt,de tomaatblokjes en het bouillonblokje erbij en het geheel laten sudderen tot de groenten gaar en teveel vocht verdampt is.De bonen erdoor scheppen en even warm laten worden.Het mengsel in een ovenschaal doen en de tortillachips erover verdelen.Afdekken met de geraspte kaas(hoeveelheid moet je zelf bepalen wat je lekker vindt).In de oven plaatsen tot de kaas begint te bubbelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk te maken en heeft altijd succes.Kan grotendeels van tevoren bereid worden.
Ingrediƫnten
*400gr.rundergehakt*2 blikken kidneybonen*1 grote ui*2 tenen knoflook*een rode en een groene paprika*1 blik tomaatblokjes*chilipoeder*sambal*bouillionblokje*1 zak tortillachips naturel*geraspte belegen kaas
Leuke tips
Serveren met,in dunne reepjes gesneden ijsbergsla erover gestrooid en een flinke klodder guacamole.
*Voor echt lekkere guacamole,zie mijn recepten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124418
Homepage ID
10653
Smaak
P
Teller
818
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bonen afspoelen en laten uitlekken.Ui en paprika's in kleine stukjes snijden.Oven/gril voorverwarmen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lil