Rundvleescurry

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 13:11
Bereidingswijze
1 verhit de olie in een gietijzeren wok of braadpan.
2 fruit de ui en de knoflook lichtbruin.
3 doe het vlees in de pan en braad het aan. Voeg daarna de rozijnen toe en roer dit door het vlees.
4 Voeg de curryblaadjes toe en bak ze 5 minuten mee.
5 Roer de komijn en de koriander door het vlees en bak deze kruiden 5 minuten mee.
6 voeg de currypasta toe en bak deze 10 minuten mee.
7 Voeg de geraspte wortel, de rode peper, de appelen, de citroenschil, tomaten en de banaan toe en roer alles goed door elkaar. Voeg het water toe en doe een deksel op de pas en laat het vlees een uur sudderen.
8 roer het kokos door het vlees en laat het weer een half uur sudderen. Controleer wel regelmatig of er nog wel genoeg vocht in de pan zit, voeg anders eventueel wat water toe.
9 voeg de suiker toe en laat het vlees weer 20 minuten sudderen.
10 voeg de kokosmelk toe en laat de pan nog ongeveer 20 minuten op een zacht vuur staan.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een vrij scherpe curry, die u wat milder maakt door een andere currypasta te gebruiken.
Ingrediƫnten
4 el olie
1 gesnipperde ui
3 gesnipperde teentjes knoflook
1 kg runderlappen in blokjes van 1,5 cm
10 verse curryblaadjes
2 tl komijnzaad
2 tl korianderzaad
1 el vindaloo kruidenpasta
1 geraspte wortel
1 fijngehakte rode peper
2 fijngehakte appelen
2 fijngehakte tomaten
6 reepjes citroenschil
1 banaan in plakjes
2.2 dl water
2 el gemalen kokos
2 tl suiker
3,4 dl kokosmelk
Leuke tips
serveer dit gerecht met witte rijst of roti en geef er een salade bij met appel, banaan, wortel en tomaat.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
124415
Homepage ID
10708
Smaak
P
Teller
888
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dilrukshi