Quiche Lorraine

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 12:27
Bereidingswijze
Deeg:
De bloem zeven boven het werkblad. Maak een kuiltje in het midden, doe hierin de eidooier, de in stukjes gesneden boter, zout en 6 eetl. koud water.De ingredienten met de vingers mengen en kneden. Het deeg moet soepel zijn en niet slap. Dan het deeg koel wegleggen.
De oven voorverwarmen op 200 gr.

Vulling:
De knoflook boven de snippers spek uitknijpen, eieren loskloppen,geraspte kaas en room toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout,spek en knoflook toevoegen.

Na het maken van de vulling het werkblad bestuiven en het deeg uitrollen tot een lap van 4 mm..De vorm invetten en met deeg bekleden.Leg een goed passend stuk bakpapier op het deeg en verzwaar dit met de peulvruchten. Nu de taart 10 min. "blind" bakken.

Na het "blind" bakken de oven naar 250 gr.zetten.De vulling kan nu in de bodem overgegoten worden. Als laatste een paar vlokjes boter erover verdelen.

Midden in de oven 25 a 30 min.( evt. de laatste 10 min. afdekken met aluminiumfolie)
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige taart met kaas en spek.
Ingrediƫnten
Voor het deeg: 250 gr bloem( plus bloem om werkblad te bestuiven.)
1 eidooier
125 gr. boter(plus boter om de vorm in te vetten)
zout

Voor de vulling: 300 gr. gerookt spek in snippers
2 tenen knoflook
4a6 eieren
200 gr Emmenthaler of Gruyere
2 dl. room
zout
peper



Hulpmiddelen & keukengerei
quichevorm van 22 tot 24 cm.
bakpapier
gedroogde peulvruchten voor het "blind" bakken.
Leuke tips
Serveren met een salade naar keuze en stokbrood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
124412
Homepage ID
4631
Smaak
N
Teller
299
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
esthe