Frisse rijstsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 11:16
Bereidingswijze
Schil de appel, verwijder klokhuis en pitjes en snijd in blokjes; doe de blokje in een diepe schaal; besprenkel met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de halve
paprika in kleine blokjes en doe bij de appel; snipper het uitje en de gember en doe deze bij het appelmengsel samen met de zilveruitjes. Snijd de gerookte kip in blokjes en snipper de bacon. Doe het vlees met de rijst bij het appelmengsel.Roer het geheel steeds goed om. Roer een sausje van de zure room, ketchup, gembersiroop, wat citroensap; cayennepeper, kerrie, zout en peper en meng dit sausje goed door het rijstmengsel. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Pel de eieren en snijd ze in vieren.
Meng op het laatst de gepelde pistachenootjes door de salade.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maaltijdsalade voor zomerse dagen
Ingrediƫnten
125 gr. rijst naar keuze; 1 gerookte kipfilet; 100 gr. bacon (plakjes); 2 eieren; 2 tomaten; 1 frisse appel; 1/2 rode paprika;
1 uitje; 1 el. zilveruitjes;een handje pistach nootjes; 2 bolletjes gember; 1 bekertje zure room, wat citroen-sap; 1 el gembersiroop; 1/2 el. tomaten-ketchup; snufje kerriepoeder; snufje cayennepeper; vers gemalen peper; zout.
Leuke tips
Garneer de salade met de tomaten en de eieren en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
NB Als je de salade ruim van te voren maakt dan trkken de smaakjes lekker door.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
124409
Homepage ID
10170
Smaak
N
Teller
8635
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
124
Aantal reacties
6
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
kook de rijst gaar volgens de gebruiks-aanwijzing; kook de eieren tot ze hard zijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zusje