Bereidingswijze
2: Verwarm de olie in een Wadjan, bak de garnalen tot ze roze zijn.
Voeg zout toe (niet indien sambal wordt gebruikt)en de uien, bak tot de uien glazig worden.
3: Schuif het mengsel aan de kant en bak de sambal pasta "A" kort.
Meng de garnalen en uien erbij, voeg het mengsel van suiker en limoensap toe "B", en bak het geheel 1 minuut.
Serveer heet.
Voeg zout toe (niet indien sambal wordt gebruikt)en de uien, bak tot de uien glazig worden.
3: Schuif het mengsel aan de kant en bak de sambal pasta "A" kort.
Meng de garnalen en uien erbij, voeg het mengsel van suiker en limoensap toe "B", en bak het geheel 1 minuut.
Serveer heet.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Garnalen in hete pepers
Ingrediƫnten
A
15 rode pepers of 3 eetlepels sambal oelek
1 tl garnalen pasta (oedang petis, toko)
1/4 tl zout (indien sambal gebruikt, geen zout}
B
1 tl suiker
1 el limoensap
6 el olie
650 gr. grote garnalen gepeld met staart
1/2 tl zout
1 grote ui in halve ringen
15 rode pepers of 3 eetlepels sambal oelek
1 tl garnalen pasta (oedang petis, toko)
1/4 tl zout (indien sambal gebruikt, geen zout}
B
1 tl suiker
1 el limoensap
6 el olie
650 gr. grote garnalen gepeld met staart
1/2 tl zout
1 grote ui in halve ringen
Hulpmiddelen & keukengerei
Vijzel
Wadjan
Wadjan
Leuke tips
Serveer met Lontong rijst (kleefrijst)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
119213
Homepage ID
2280
Smaak
P
Teller
400
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1: Maal "A" fijn in een vijzel
2: Maak een mengsel van de suiker en limoensap "B"
3: Snijd de ui in halve ringen
4: Pel de garnalen, laat de staart
2: Maak een mengsel van de suiker en limoensap "B"
3: Snijd de ui in halve ringen
4: Pel de garnalen, laat de staart
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht