Bereidingswijze
Leg een velletje nori op het matje en spreid omgeveer 4 eetl. rijst op de onderste helft uit. Leg in het midden van de rijst de crabsticks met een sprietje bieslook en een paar plakjes gember. Rol dit strak op en laat ongeveer 15 min. rusten. Daarna kan je de sushi met een nat mes snijden. Je kunt de rijst ook vullen met gerookte zalm, een likje roomkaas en bieslook of met omelet, bieslook en gember. Gebruik je eigen fantasie. Wat dacht je b.v. van komkommer met gember, gegrilde aubergine of garnalenpate.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudige sushi met zalm, krab en ei, gemakkelijk zelf te maken.
Ingrediƫnten
1 pak sushirijst, snufje suiker, scheutje azijn, 1 pak nori-velletjes, pakje gerookte zalm, crabsticks (surimi), 1 ei, verse bieslook, potje roerbakgember van Royal Mail, sojasaus of plumsauce.
Hulpmiddelen & keukengerei
Japans sushi matje (of een theedoek of bakpapier)
Leuke tips
Lekker koud serveren met sojasaus of warme plumsauce van Blue Dragon.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
119206
Homepage ID
2106
Smaak
N
Teller
11146
Drank
Uit
Bookmarked
94
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rijst koken, suiker en azijn erdoor roeren en laten afkoelen. Omelet bakken van het ei.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht