Bereidingswijze
glaceer de peren in weinig water met boter
en wat suiker (kleuren en garen)
schroei in beurre noisette (uitgebruisde
roomboter) het vlees snel dicht, laat op warme plaats rusten.
ontvet de pan, deglaceer met bessensap en fond, laat inkoken tot gewenste dikte,
passeer de saus door een zeef.
bereid de kastanjepuree met wat boter
en wat suiker (kleuren en garen)
schroei in beurre noisette (uitgebruisde
roomboter) het vlees snel dicht, laat op warme plaats rusten.
ontvet de pan, deglaceer met bessensap en fond, laat inkoken tot gewenste dikte,
passeer de saus door een zeef.
bereid de kastanjepuree met wat boter
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
hertenkalf met vruchtengarnituur en
kastanjepuree
kastanjepuree
Ingrediƫnten
800gr hertenkalf of zelfs gems
4 verse vijgen en 2 peren
250gr cranberries 300gr suiker 2dl water
1/4 ltr bruine fond
roomboter
kastanjepuree
4 verse vijgen en 2 peren
250gr cranberries 300gr suiker 2dl water
1/4 ltr bruine fond
roomboter
kastanjepuree
Hulpmiddelen & keukengerei
sauteuse
chinois (puntzeef)
spuitzak
chinois (puntzeef)
spuitzak
Leuke tips
spuit enkele rozetten puree langs de rand van het bord. schik de hertentournedos laag in het midden. linksboven de vijg,
rechts 2 stukjes peer
overgiet de tournedos met de saus.
drink er een haut-medoc bij.
rechts 2 stukjes peer
overgiet de tournedos met de saus.
drink er een haut-medoc bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
119205
Homepage ID
3000
Smaak
N
Teller
597
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snij van het vlees 8 tournedos.
snij de vijgen tot aan de basis 4x in en vouw open tot stervorm.
schil de peren, verdeel in 4, verwijder het klokhuis.
kook cranberries met 300gr suiker en 2 dl water, passeer door puntzeef, bewaar het
bessensap.
snij de vijgen tot aan de basis 4x in en vouw open tot stervorm.
schil de peren, verdeel in 4, verwijder het klokhuis.
kook cranberries met 300gr suiker en 2 dl water, passeer door puntzeef, bewaar het
bessensap.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht