Indisch Haantje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/03/1998 - 14:55
Bereidingswijze
1) Bak de kip bruin en gaar.
2) Haal de kip uit de pan en fruit de uien.
3) Voeg de knoflook (en gembersnippers) toe, even meebakken.
4) Voeg de groenten toe en bak ze gaar.
5) Voeg de tomatensaus en -paste toe.
6) Voeg naar smaak sambal, ketjap en zoet toe.
7) Doe de kip terug in de saus (in z'n geheel of in stukjes)
8) Laat het geheel een uurtje stoven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het recept van m'n moeder
Ingrediƫnten
400g kip (filet, poot of drumsticks)
2 a 3 uien
groenten, bijv. paprika, champignons, tauge, prei, courgette etc.
knoflook
1 pakje gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpaste
sambal
ketjap
zoet, bijv. gembersnippers, perzikpartjes, bruine suiker of stroop

Leuke tips
Serveren met witte rijst of frietjes!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119203
Homepage ID
3509
Smaak
P
Teller
2895
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hans_h