gegratineerde mosselen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/02/1998 - 22:53
Bereidingswijze
Zet in een hete pan de dobbelsteentjes spek krokant aan, voeg de knoflook (geperst)en de fijn gesneden ui toe. Laat het geheel ca. 5 min. aanfruiten. Dan de gekookte mosselen toevoegen en alles goed maar voorzichtig "omhusselen". Begieten met room en groene kruiden, afmaken met escargotkruiden, peper en evt. zout.
Schep in vuurvaste schelpen of schaaltjes, bestrooi met parmezaanse kaas, dek af met aluminiumfolie en zet ze ca. 10 min. in een voorverwarmde oven (175 graden). Haal de aluminiumfolie er af en zet de gratineer op de hoogste stand tot er een mooi bruin korstje op zit.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gegratineerde mosselen
Ingrediƫnten
750 gr gekookte (bevroren) mosselen
1,5 ui
2 teentjes knoflook
125 gr ontbijtspek in dobbelsteentjes
6 dl slagroom
1 zakje gedroogde groene kruiden
Parmezaanse kaas
1 zakje escargotkruiden
peper/zout
vuurvaste schelp/schaaltje
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
knoflookpers
oven
aluminiumfolie
vuurvaste schelpen/schaaltjes
Leuke tips
Serveren met stokbrood met kruidenboter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
119181
Homepage ID
2753
Smaak
Q
Teller
592
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
brooiertheo