Bereidingswijze
Vehit olie in een pan en fruit hierin de blokjes kip, uisnippers en knoflook. Kruid flink met chilipoeder. Voeg de paprika toe en fruit deze 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes uit blik met vocht toe; los de tomatenpuree in de bouillon op en schenkdit bij de kip. Laat 10 minuten sudderen. Voeg dan de uitgelekte kidneybeans toe en laat opnieuw 10 minuten pruttelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een variant op chilicon carne
Ingrediƫnten
4 kipfilets
1 grote ui
1 teen knoflook
1 groene paprika
olie om te bakken
chilipoeder
1 blik tomaten blokjes (400 g)
1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
1 dl kippenbouillon
2 blikken (400 g) red kidneybeans
1 grote ui
1 teen knoflook
1 groene paprika
olie om te bakken
chilipoeder
1 blik tomaten blokjes (400 g)
1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
1 dl kippenbouillon
2 blikken (400 g) red kidneybeans
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank
Braadpan
Braadpan
Leuke tips
Lekker met stokbrood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119179
Homepage ID
1444
Smaak
P
Teller
596
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de kipfilets in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht