Boeddhistische Groenteschotel Uit Vietnam

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/02/1998 - 17:10
Bereidingswijze
Zie boven
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo maak je dit gerecht: Snij de groenten in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Pers de knoflook uit. Week de paddestoelen een ? uur in lauw water en snijd ze dan in reepjes. Bewaar het weekwater. Roerbak in een wok de sjalotten en knoflook, voeg dan de rest van de groenten toe. Voeg wat sojasaus, het weekwater van de paddestoelen en wat zout toe. Laat dit een paar minuten doorpruttelen en bind het vocht met maizena. Serveer hierbij rijst
Ingrediƫnten
1 komkommer, 1 rode paprika, 1 stevige winterwortel, 2 tomaten, 3 sjalotjes,
2 tenen knoflook, 5 gedroogde Chinese champignons, olie, sojasaus, takjes verse basilicum,zout, maizena.
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, scherp mes, snijplank
Leuke tips
Serveer het met zoetzure salade (bijv komkommer stukjet tomaat, radijs paprika gemarineerd in wat azijn vermengd met zoete soja saus
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119165
Homepage ID
3359
Smaak
N
Teller
5779
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Groenten schoonmaken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kees