Bereidingswijze
zie voorbereidingen
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vrijwel authentieke paella, degelijk en superlekker om met vrienden te eten.
Ingrediƫnten
5 pijlinktvissen, 500 gr. mosselen in de schaal, 12 rivierkreeftjes, 2 1/2 ons gepelde grote garnalen (geen hollandse), 500 gr. clams, 12 kipstukken (geen poten), 2 grote uien, 4 knoflooktenen, 2 zakjes saffraan, 1 1/2 pak Siamrijst, 2 rode paprika's, 4 vleestomaten, 1 zakje zwarte olijven, klein blikje tomatenpuree, 3 klontjes boter, olijfolie, zout en peper (pepermolen). Voor de liefhebbers: 1/2 pak diepvriesdoperwten
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan. Paellapan (grote platte pan met opstaande rand en twee handgrepen). Het recept is gebaseerd op een pan met doorsnede van 34 cm.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119163
Homepage ID
1963
Smaak
N
Teller
31478
Drank
Uit
Bookmarked
115
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Uien pellen en fijnhakken. Knoflook persen. Pijlinktvissen wassen, ontdoen van vel en van doorzichtige graat (lijkt op stuk hard plastic) en in ringen snijden, tentakels hooguit in tweeen snijden. Paprika's in kleine stukjes, vleestomaten ontvellen en in stukjes snijden. Clams, rivierkreeften en mosselen goed wassen. Kip kruiden en aanbakken in olie. Na 10 minuten verwijderen. Inktvis ook uitbakken in olie en deel van de knoflook. In paellapan paprika, uien en knoflook uitbakken in olie. Kip, inktvis en tomaten toevoegen. Kruiden en goed omroeren. Tomatenpuree erbij en de gewassen rijst. Saffraan erbij en water toevoegen tot de rijst onder staat. Op laag vuur de rijst het water laten opnemen. Mosselen en clams erbij. Goed omroeren. 5 minuten voor opdienen kreefjes en garnalen erbij en de boter + de olijven. Dien de paella op in zijn eigen pan. Geef er stokbrood (eventueel met knoflook, zeezout en olie los erbij) bij.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht