Bereidingswijze
- Breng het water voor de tortellini aan de kook met 1 kippe-bouillonblokje. Als het water kookt de tortellini toevoegen en onder regelmatig roeren gaar koken
- Terwijl het water opwarmt de ui fruiten in hete olie
- Als de ui glazig is de kipfilet toevoegen en lichtbruin bakken
- De beker kippebouillon toevoegen
- De stukjes sianaasappel toevoegen
- De sinaasappelsap en de wijn toevoegen
- Goed omroeren en aan de kook brengen
- Als het geheel kookt de ketoembar en de oregano er doorheen roeren, en eventueel de in stukjes gesneden champignons toevoegen
- Als de wijn/sinaasappelsap 25-50% gereduceerd is de creme fraiche er doorheen roeren tot de saus een egaal geheel is
- Als u de saus wat pittiger wilt 3 a 4 minuten voor het serveren wat tabasco door de saus mengen
- Tortellini afgieten en met de saus serveren
- Terwijl het water opwarmt de ui fruiten in hete olie
- Als de ui glazig is de kipfilet toevoegen en lichtbruin bakken
- De beker kippebouillon toevoegen
- De stukjes sianaasappel toevoegen
- De sinaasappelsap en de wijn toevoegen
- Goed omroeren en aan de kook brengen
- Als het geheel kookt de ketoembar en de oregano er doorheen roeren, en eventueel de in stukjes gesneden champignons toevoegen
- Als de wijn/sinaasappelsap 25-50% gereduceerd is de creme fraiche er doorheen roeren tot de saus een egaal geheel is
- Als u de saus wat pittiger wilt 3 a 4 minuten voor het serveren wat tabasco door de saus mengen
- Tortellini afgieten en met de saus serveren
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker en makkelijk Italiaans recept met een eigen subtiele smaak.
Ingrediƫnten
- Tortellini ai funghi (met champignonvulling) voor 3 personen (ongeveer 250 a 300 gram)
- 6 ons kipfilet
- 2 bekers (a 200 ml) creme fraiche
- 2 grote sinaasappels
- 1 grote ui
- 3 dl sinaasappelsap
- 2 dl droge witte wijn
- 1,5 kippe-bouillonblokje
- 1 tl ketoembar
- 1 tl oregano
- peper en zout
- olie (olijf, zonnebloem of arachide aanbevolen)
Eventueel nog 4 a 5 champignons en tabasco.
- 6 ons kipfilet
- 2 bekers (a 200 ml) creme fraiche
- 2 grote sinaasappels
- 1 grote ui
- 3 dl sinaasappelsap
- 2 dl droge witte wijn
- 1,5 kippe-bouillonblokje
- 1 tl ketoembar
- 1 tl oregano
- peper en zout
- olie (olijf, zonnebloem of arachide aanbevolen)
Eventueel nog 4 a 5 champignons en tabasco.
Hulpmiddelen & keukengerei
De saus is het makkelijkst te bereiden in een grote braadpan of wok.
Leuke tips
Server de totellini en de saus los van elkaar, zet verse zwarte peper en tabasco erbij voor de 'pittige eters'.
Bij dit gerecht kan de witte wijn die ook door de saus is gegaan geserveerd worden of een fruitige rode Chianti.
NOOT: Dit recept is van Mark H. Kathmann, Den Haag.
Bij dit gerecht kan de witte wijn die ook door de saus is gegaan geserveerd worden of een fruitige rode Chianti.
NOOT: Dit recept is van Mark H. Kathmann, Den Haag.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119148
Homepage ID
3360
Smaak
Z
Teller
1356
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Snij de kipfilet in stukjes en wrijf het in met zout en peper
- Pel en snij de sinaasappels in stukjes
- Snij de ui in kleine stukjes
- Los 1/2 kippe-bouillonblokje op in een beker heet water
- Pel en snij de sinaasappels in stukjes
- Snij de ui in kleine stukjes
- Los 1/2 kippe-bouillonblokje op in een beker heet water
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht