Bereidingswijze
Doe suiker, slagroom, en boter in een pan met dikke bodem. Roer tot suiker gesmolten is ( en de boter ook ). Breng massa aan de kook, en laat op matig vuurtje ca. 20 min koken of totdat een theeleple met een beetje van dit mengsel in koud water gedompeld een stevig balletje vormt ( of voor de echte fanatici: tot de suikerthermometer 122 graden aanwijst ). Neem de pan dan direct van het vuur. Giet mengsel in vorm, laat afkoelen, snijd karamels dan in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met folie. Smelt de chocolade au bain marie. Met twee vorken de brokjes caramel door de chocolade heen halen zodat ze aan alle kanten met een laagje bedekt zijn, en dan op het folie laten uitharden. Ca. 4 weken houdbaar, als je dat lukt !!
Aantal personen
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
karamel met chocolade omkleed - calory killers maar o zo lekker
Ingrediƫnten
300 gr suiker
3 dl slagroom
60 gr boter
180 gr chocolade in stukjes ( melk of puur of wit, naar keuze )
3 dl slagroom
60 gr boter
180 gr chocolade in stukjes ( melk of puur of wit, naar keuze )
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
119129
Homepage ID
2862
Smaak
Z
Teller
300
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bedek een langwerpige vorm met bakfolie en smeer in met boter of olie
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht