Bereidingswijze
Voor de vis: Smelt de boter in een pan. Strooi de bloem en de kerrie erbij en bruineer licht. Voeg vervolgens de vleesbouillon toe. Hierna de zure room. Laat dit mengsel even koken en laat het dan onder voortdurend roeren op een laag afgestelde warmtebron gedurende 5 min. sudderen. Doe de stukjes vis erbij en laat ze in 15 min. gaar worden. Kruid alles eventueel wat na met bovengenoemde kruiden. Maak het op smaak af. Dien het gerecht bestrooid met bieslook op. Voor de rijst: Breng water met zout, de citroenschil en de suiker aan de kook. Voeg de rijst eraan toe. Meng de rijst goed erdoorheen. Schil de appelen, snijd ze in 4 stukken, verwijder de pitten en snijd de stukken in blokjes. Doe de blokjes appel bij de rijst. Kook de rijst op een laag afgestelde warmtebron onder voortdurend roeren gedurende 15-20 min. Neem de pan van de warmtebron, verwijder de citroenschil en maak de rijst op smaak af. Doe de rijst in een voorverwarmde schotel.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk visgerecht, wat je makkelijk klaar kunt maken!
Ingrediƫnten
Voor de kabeljauw: 800 g kabeljauwfilet - zout - 2 eetl. citroensap - 50 g boter - 1 eetl. bloem - 1 eetl. kerrie - 1/4 l vleesbouillon - 1/8 l zure room - 1 bosje bieslook. Voor de rijst met appel: 1 l water - zout - stukje onbespoten citroenschil - 1 theel. suiker - 200 g rijst - 500 g aardappelen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenpapier, pan,
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119123
Homepage ID
2275
Smaak
N
Teller
1922
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voor de vis: Spoel de vis af onder stromend water en maak hem droog met keukenpapier. Zout de vis en sprenkel citroensap erover. Laat de vis gedurende 15 minuten staan om alles goed te laten intrekken. Snijd de vis in dobbelsteen grote stukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht