Rijke Uiensoep.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/30/1998 - 10:51
Bereidingswijze
Olie verhitten en uien en knoflook hierin 10 minuten bakken. Kerrie 3 minuten mee-bakken. Bloem erdoor roeren en 1 liter koud water toevoegen. Citroen, mosterd, Provencaal-se kruiden, dragon, salie en bouillontabletten toevoegen. Soep op zacht vuur 30 minuten laten koken. Oven voorverwarmen op 225? C. Citroen uit soep verwijderen. Melk en slag-room door soep roeren en soep met zout en peper op smaak brengen.
Plakjes stokbrood roosteren en deze in bord of op bodem van soepterrine leggen. Kaas erover strooien en de soep erop schenken (kaas en brood komen nu boven drijven). Soep in midden van oven in 10 minuten gratineren.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
een overheerlijke frans uiensoep met stokbrood
Ingrediƫnten
6 eetlepels olijfolie
8 uien, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels bloem
? citroen, in plakken
2 eetlepels mosterd
1 theelepel Provencaalse kruiden
1 theelepel dragonblaadjes
1 theelepel salieblaadjes
1?-2 vleesbouillontabletten
2? deciliter melk
1? deciliter slagroom
zout, peper
? stokbrood in plakjes
100 gram geraspte gruyere
Hulpmiddelen & keukengerei
mesje, pannen, broodplankje
Leuke tips
Serveren met extra plakjes stokbrood die met kaas in de oven gegra-tineerd zijn.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
119113
Homepage ID
2064
Smaak
N
Teller
1166
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Stokbrood afbakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
winnie